Made on Öland,  Smak av Öland,  Smultronställen

5 saker att göra en regnig dag på Öland

Öland är ju känt som solen och vindarnas ö, men vad kan man hitta på när regnet öser ner utanför?

När man tänker på Öland tänker man mest troligt främst på vackra stränder, sol och bad, och framför allt utomhusaktiviteter.

Så, vad kan man hitta på en regnig dag, när man kanske inte känner för att sitta hemma och titta på TV eller läsa en bra bok (vilket självklart är supermysigt och helt okej på semestern det med). Här kommer några inomhusaktiviteter som lämpar dig extra bra när vädret inte är på topp.

1. Unna dig en dag på spa

När passar det bättre att hänga på spa, än när det regnar? Boka in dig på relaxavdelning med pool, bubbelpool, bastu och avkoppling, och lycka till det lite extra med en behandling om du vill. Kanske en massage eller en ansiktsbehandling!

Hotel Skansen i Färjestaden finns både en inomhuspool och bubbelpool inne OCH ute! Bastu har du både i omklädningsrummen samt i en liten bastubod utanför, supermysigt! Speciellt om regler faller ner utanför. Slå dig ner i loungestolarna och beställ in något gott att dricka och tugga på innan du njuter av din behandling. Du kan köpa entré till relax separat, annars ingår det innan och/eller efter din bokade behandling.

Även Ekerum Resort strax söder om Borgholm har en spa- och relaxavdelning, som jag dock faktiskt aldrig testat.

2. Värm dig med en varm choklad på ÖlandsChoklad

Vi stannar i Färjestaden och skyddar oss från regnet med en god kopp varm choklad hos ÖlandsChoklad! Fyllig smak som passar utmärkt till deras chokladpraliner. Mina nuvarande favoriter är rabarber/vanilj och sött & salt!

3. En lunch, eller middag med utsikt hos Epok

Man behöver inte sitta på en uteservering för att njuta av de bästa utsikterna på Öland. På Epok, även detta i Färjestadens hamn, kan du slå dig ner inomhus och njuta av en pizza, burgare eller kanske en öländsk lufsa samtidigt som du blickar ut över båthamnen, vattnet och Ölandsbron.

4. Fyll kylen med gårdsmjölk

I Dödevi på norra Öland ligger Österbo Gård med en söt liten gårdsbutik där du sommartid kan köpa med dig dess goda mjölk från gården hem. Kliv in i ladan, ta fram glasflaskan (om du inte har med dig en egen), och låt maskinen fylla den med 1 liter fantastiskt god och smakrik mjölk! Håller 5 dagar efter tappning. SÅ god!

5. Passa på att shoppa loss

Öland har inga riktiga shoppingcentrum, förutom Köpstaden i Färjestaden med bland annat Lindex, Kappahl och Ölands sport, men visst finns det många shoppingmöjligheter ändå, trots att det regnar.

I Borgholm får du kanske ta med dig paraplyet, för att inte bli blöt mellan butiksbesöken längs med huvudgatan. Men här finns många butiker jag kanske inte besöker, men även några roligare butiker som Hantverket, Butik Öland, Borgholms Bokhandel, Lavendel och diverse Second hand-butiker.

I Löttorp finns inrednings- och presentbutiken Nya Kryddan, leksaksbutiker och annat smått och gott.

Sedan har vi så klart alla små butiker och lokala hantverk runt om på ön. Vacker keramik hos Paradisverkstaden i Färjestaden, Stickobrinns stearinljus och Kalm Tastes oljor och safter i Kastlösa, kryddor och oljor på Ölands Örtagård i Stora Frö, keramik hos Lotta & Mary i Färjestaden och hårda karameller hos Ölands Karamellkokeri i Bredsättra för att nämna några. Läs mer om några här.

Vad hittar du på en regnig dag på ön?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.