Smak av Öland

7 vinteröppna restauranger på Öland

Bara för att vintern kommer betyder inte det att hela Öland går i ide. Det finns massor av mysiga restauranger, öppet under vintern, att värma sig på under de kallare månaderna!

Snön yr utanför, kanske är det den öländska fåken som är på intåg. Men inne i stugvärmen bjuds det på pizza, långkok med smakrikt kött, grymma burgare, fisk och fine dining. Öland har helt enkelt något att erbjuda alla olika smaker, även på vintern!

Vill dock tipsa om att alltid spana in respektive restaurangs öppettider innan ni ger er ut, då de kan variera.
Och självklart finns det fler vinteröppna restauranger på Öland, men detta är några av mina favoriter!

ÖlandsChoklad

Kliv in i värmen och den mysiga miljön hos ÖlandsChoklad nere i Färjestadens hamn. Trots deras namn har de så mycket mer än bara choklad. Ett fik som även serverar mat, helt enkelt! Även om deras praliner är i världsklass, så finns här även mycket matigt på menyn. Deras surdegspizzor är extremt goda och serveras i tre olika storlekar, beroende på hur hungrig du är. De brukar även ha hamburgare, torsdag till lördag, och deras senaste tillskott är pastasallad med burrata och massa godsaker! Avsluta med en härlig fika, de har även fullständiga rättigheter.

Tack o Bock

I Borgholm, precis vid Stora Torget, ligger Tack o Bock. Den lilla, men mysiga, restaurangen som började med tacos, svirade om till asiatiska smårätter men som nu är tillbaka till tacos och tapas igen! Serverar olika varianter på tacos, som kommer i par, och serveras med deras nyfriterade nachos och egen salsa samt en väldigt god kålsallad! Ibland kommer det gästande rätter på menyn, som birria exempelvis, vilket var väldigt gott!

Tack o Bock brygger även sin egen öl, och har sommartid upp emot 19 olika varianter! Vintertid har de kanske runt 6 stycken olika att välja mellan, bland annat Tack o Brew som är deras lager.

Har öppet på helgerna, men då de har begränsat med platser är det en stor rekommendation att boka bord här.

Har även sin systerkrog Brasserie Tack o Bock som ligger ett stenkast bort på Storgatan, där de serverar lite blandade rätter.

Crêperie & Logi

I Borgholm ligger Creperie & Logi, som huserar i Norrings Crêperies gamla lokaler på Möbleri Mittbrodts innergård. I den mysiga lilla stugan serveras både galetter och crêpes, med specialare efter säsong, men här bjuds det även på fredags-AW med musikquiz, Melodikrysset med croissantbuffé och mycket mer. Platserna är något begränsade när uteserveringen inte kan användas, så se till att boka bord.

Tar dock semesterstängt i januari och stora delar av februari.

Lilla Bistron

Lilla Bistron, som tidigare hette Stenhusa Krog och låg i Stenåsa, har nu flyttat till huvudgatan i Mörbylånga och fått sig ett nytt namn. Men de grymma burgarna har de allt tagit med sig! Med fågelnamn, en hyllning till södra Öland, kan du njuta av en Kungsörn eller Guldtrast – för njuta, det kommer du definitivt göra!

Lundgrens Garage

Här kliver du in genom dörren till ett gammalt garage som fått nytt liv med en rustik känsla. Slå dig ner i restaurangen (och blicka ut över uteserveringen och dröm dig bort till varma sommarkvällar) och beställ in vällagad low & slow-mat med dofter och smaker från den amerikanska södern. Har öppet på helgerna då de både serverar separata rätter, men även deras grymma mixed plate, som byts ut varje helg.

Hotel Skansen

I Färjestaden ligger Hotel Skansen där du kan äta gott året runt! Här dukas det upp julbord och nyårssupéer vintertid, påskbufféer samt lunchbufféer varje vardag. Frukostbuffé finns så klart också, oavsett om du bor på hotellet eller inte. Här kan du dessutom passa på att unna dig en stunds avkoppling på deras relaxavdelning, där de nu även invigt sin nya, uppvärmda utomhuspool!

Kalk

I Löttorp på norra Öland hittar du Kalk som har öppet året om, som bland annat serverar gourmetburgare. Sommartid kan man slå sig ner på deras mysiga uteservering på innergården, men vintertid finns gott om plats inne i stenladan. Här serveras dagens lunch på vardagar men här dukas det även upp julbord, gåsamiddag och nyårssupé, alla hjärtans dagsmiddag och mycket mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.