Smak av Öland,  Smultronställen

Goda burgare på Stenhusa Krog i Stenåsa, numera Lilla Bistron i Mörbylånga

Uppdatering: Stenhusa Krog har nu flyttat från Stenåsa till Mörbylånga, och därmed även bytt namn till Lilla Bistron.

Om du är sugen på burgare får du inte missa en tur till ön sydöstra sida, till Stenhusa Krog i Stenåsa.

Tio minuter söder om Gårdby ligger Stenhusa Krog, mitt i fågelmeckat som White Guide så perfekt uttrycker det. För precis så är det, och det märks inte minst på burgarnas namn som alla inspirerats av fåglar. På menyn finns nämligen bland annat Kungsörn, en cheesburgare med tryffelmajonnäs och bacon, Guldtrast, en dubbelcheese med dragonmajonnäs och bacon, och Nilgås, en cheeseburgare med chili cheesesås och jalapeños.

Beläget vackert på en innergård, tillsammans med Naturbokhandeln, ligger detta burgerhak som många jämför med Bastard Burgers, även om det så klart är mycket mysigare här! Slå dig ner inne i restaurangen, kanske får du till och med plats i fåtöljerna framför det stora fönstret som blickar ut över vidderna. Är vädret fint finns det även platser ute i trädgården som är minst lika trevliga.

Här är priserna bra, och de goda pommes fritesen ingår i priset! Glöm inte att köpa till en dipsås. Burgarna är saftiga och så där härligt flottiga som de ska vara! Bröderna Halldén, som äger Stenhusa Krog, vet definitivt vad de sysslar med!

Stenhusa Krog har öppet under sommaren och en bit in på hösten. Sommartid har de öppet tisdag till söndag kl 11.30-16.30 för att endast ha öppet kl 11.30-16.30 under helgerna (fredag till söndag) under tidig höst.

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.