Smak av Öland

Lundgrens Garage – genuin barbeque i hjärtat av Borgholm

På Köpmangatan i centrala Borgholm ligger Lundgrens Garage, med sin low & slow-lagade mat med dofter och smaker som för dig till den amerikanska södern.

Som namnet avslöjar, ligger Lundgrens Garage i ett, just det, gammalt garage. Kliv in genom dubbeldörrarna och den rustika och genuina känslan slår till direkt! Slå dig ner inne i restaurangen eller på den lika trevliga uteserveringen, vädret avgör!

På Lundgrens Garage ska maten få ta tid, framför allt när det gäller tillagandet. Här är det filosofin ”low & slow” som gäller, med mat tillagat långsamt på låg värme. Rök från olika lövträd tillförs och resultatet blir otroligt mör, saftig och smakrik barbeque!

Det tog några försök innan vi lyckades få bord på denna populära restaurang, som också rekommenderas av White Guide, men den som väntar på något gott – ja, ni vet! Värt väntan var det helt klart, när vi njöt för fullt av alla olika rätter vi beställt in och delat på. Chili, brisket och kycklingvingar för att nämna några exempel.

Och nu ska jag vara helt ärlig, jag har aldrig varit så förtjust i barbeque, men detta överraskade mig väldigt positivt! Allt var otroligt gott och vällagat, med en fantastiskt god barbequesås som jag önskar att de sålde på flaska på restaurangen!

Lundgrens Garage har öppet året runt, vid namn Vintergaraget, men se till att dubbelkolla öppettiderna innan ditt besök när det inte är högsäsong då de har öppet lite till och från. Vi passade på att ta ett besök även utanför sommarsäsongen, och blev minst lika imponerade då, trots den nedbantade menyn. Vi beställde in en grillbricka att dela på med olika sorters kött som lamm, oxfilé, rapsgris, majskyckling och pommes. Mums, säger jag bara!

Råkar du vara vegetarian och är orolig för att detta köttparadis kanske inte passar dig? Lugn, bara lugn! Valmöjligheterna kanske inte är oändliga, men alltid finns det ett vegetariskt val på menyn! Falafelbricka har jag sett sommartid, och under lågsäsong kanske en vego-scrocchiarella (en annorlunda, lite fluffigare pizza).

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.