Händer på ön

Nyår på Öland 2023

Julen är över och det är bara några få dagar kvar av 2023. Hur väljer du att spendera dem?

Om du firar in det nya året på Öland finns det många olika alternativ att välja mellan, om du hellre överlåter matlagandet och underhållningen till proffsen! Nyårssupéer med fem serveringar eller förberedda nyårskassar du köper hem och serverar själv, välj det som passar er bäst!

Hotel Skansen – 4-rätters med livemusik och fyrverkerier

På mysiga Hotel Skansen i Färjestaden kan du avnjuta en 4-rättersmiddag med eller utan övernattning, och kanske till och med en stund på deras relaxavdelning med deras nyinvigda, uppvärmda utomhuspool! Börja med en välkomstdrink innan ni slår er ner för sotad hummerstjärt, champagnepocherad rödtunga, helstekt svensk oxfilé och avslutar med Skansens tiramisu. På scenen underhåller Lasse Trofasts Orkester innan det blir fyrverkerier i Skansens park. Börja sedan det nya året med lite vickning innan ni går och lägger er.

1895 kr/person inkl. dryckespaket (välkomstdrink, 3 glas vin till middagen samt bubbel vid tolvslaget)

Bild lånad från Epok

Epok – inled det nya året på terrassen med utsikt över Kalmarsund

På Epok nere i Färjestadens hamn inleds kvällen med en 5-rätters nyårssupé med dryck samt bubbel vid tolvslaget när du skålar in det nya året på terrassen med utsikt ut över Kalmarsund och fyrverkerierna. Musik bjuder SeaSide på.

Nu tror jag att alla platser är fullbokade, men de öppnar upp för eftersläpp från kl 22.00 för alla som vill skåla in det nya året här, öppet till kl. 02.

1495 kr/person inkl. dryck och bubbel vid tolvslaget.

Bild lånad från Halltorps Gästgiveri

Halltorps Gästgiveri – nyårskassen från Halltorp

Om ni vill fira hemma men vill ha lite hjälp på traven med maten kan ni beställa nyårskassen från Halltorps Gästgiveri. Den ska, enligt de själva, höja stämningen och finns både med kött och som vegetarisk, men båda är gluten- och laktosfria.

Skaldjursbisque, helstekt oxfilé och chokladmousse står på menyn, eller jordärtskockssoppa och karl-johanrisotto för vegetarianen. Hämtas upp på nyårsafton mellan kl 11-14.

499 kr/person.

Bild lånad från Hotell Borgholm

Hotell Borgholm – lyxig nyårskasse till 90% färdig

Slipp stressen och gör dig själv en tjänst. Hotell Borgholm förbereder en lyxig nyårskasse där allt är till 90% färdigt. Du fixar till det sista med hjälp av medföljande instruktioner. Börja med nyårskanapéer, hummersoppa och skaldjursmousseline. Fortsätt med örtkryddad hjort och avsluta med vaniljmousse med hjortron och apelsin samt chokladpralin från Boulangeriet. Nyårskassen hämtar på nyårsafton kl. 11-15.

850 kr/person (750 kr/person utan kanapéer och chokladpralin)

Bild lånad från Nisses Fisk

Nisses Fisk – En nyår med havets läckerheter.

Även från Nisses Fisk kan du beställa hem förberedd catering till nyår – en satt nyårsmeny eller skaldjursfat. Nyårsmenyn består av tilltugg lättrökt ankbröst till förrätt, hälleflundra till huvudrätt och chokladganache till efterrätt.
Är du istället mer sugen på ett skaldjursfat är den fylld med hummer, havskräftor, rökta räkor och blåmusslor.

545 kr/person för nyårskassen, 475 kr/portion för skaldjursfatet.

Bild lånad från Kalk

Kalk – nyårskasse att ta hem, eller fira på plats

På Kalk i Löttorp kan du antingen välja att beställa hem en färdiglagad nyårskasse med Västerbottenbakelse, Kalmaritisk oxfilé och chokladpastej för att fira på hemmaplan, eller fira in det nya året på plats på Kalk.

På plats kan du njuta av en 5-rättersmeny som börjar med en välkomstdrink följt av pilgrim, rotselleri, Cote de Boeuf, BCM och kaka. Underhållningen blir ett quiz, vem blir kvällens mästare? Vid tolvslaget blir det bubbel följt av raketer.

595 kr/person för nyårskassen. Pris oklart för 5-rättersmenyn på plats.

Bild lånad från Fredriks Bröd & Bakverk

Bubblare!
Nyårsbakelse när Fredriks Bröd & Bakverk har extraöppet!

Fredriks Bröd & Bakverk i Färjestadens hamn har ni hört mig prata om måååånga gånger tidigare. De tar varje år julledigt i mellandagarna, men öppnar i år upp några timmar på nyårsafton för att sälja sin nyårsbakelse! Browniebotten, smultronkräm, vit chokladmousse och champagnegelé – hur gott låter inte det som avslutning på 2023!

Öppet nyårsafton kl. 09.00-12.00. Endast försäljning av nyårsbakelsen, beställ den på info@fredriksbrodochbakverk.se

Vart väljer du att skåla in det nya året?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.