Nej, det är inget aprilskämt. Självklart har Öland i år fått sin egen påskmust, och det är Sodaverket som står bakom den!

Sodaverket, som tillverkas hos Kackelstugan och står bakom en av mina favoriter Kackelsoda, har tidigare tagit fram sin öländska julmust. Men nu var det dags att ta fram en påskvariant, och här har det faktiskt gjorts mer än att bara byta etiketten på flaskan ska ni veta! Till skillnad från julmusten är påskmusten nämligen lagrad i tre månader på glasflaska.

Jag såg inlägget om den limiterade nyheten på deras Instagram och föll först och främst för den otroligt fina flaskan, som alla drycker från Sodaverket. Ni vet sedan tidigare att mitt hjärta slår lite extra hårt för lokalproducerat från Öland, och blev så klart nyfiken att få tag i några flaskor.

Men när jag skrev ”limiterad” så var det inte heller något sorts aprilskämt, endast 10 lådor togs fram av påskmusten där en del gått till bland annat Södviks Bageri och Carlas Café. Jag kände mig lite smått ledsen över den missade möjligheten att få testa den öländska påskmusten, men tack vare Frank på Sodaverket kunde jag köpa med mig ett par flaskor hem via hans ”pop-up gårdsbutik” (hehe!). Tack Frank för hjälpen! Vad vore väl en öländsk påsk utan öländsk påskmust?

Då återstår bara ett utlåtande, vad tyckte jag om den öländska påskmusten? Fin flaska, lokalproducerad, mycket god!

Rekommenderade blogginlägg