Smultronställen

Glass i stora lass hos Seasalt goes Glassigt i Färjestaden

Vi har en nykomling i hamnen i Färjestaden, en rolig och god nyhet! Unna dig både en, två eller fyra kulor glass i sommar på Seasalt goes Glassigt!

Efter många år i samma lokaler i Färjestadens hamn (Södra hamnplan) var det dags för Humleboden att lämna Färjestaden för Borgholm. Men flyttdammet hade knappt hunnit lägga sig innan de nya ägarna flyttade in och öppnade upp sin nya satsning! Det är nämligen Seasalt, som ligger granne, som nu öppnat upp Seasalt goes Glassigt, och jag tror ni kan gissa vad som finns där… Glass!

Inne i den lilla lokalen har väggarna blivit rosa, sofforna står uppradade, hyllorna har fyllts med polkagrisar och andra karameller från Gränna och glassdisken är fylld med den ena spännande smaken efter den andra.

Marängsviss, kladdkaka, kokosdröm och jordnötskola är bara några av dem. Det är Seasalt som ligger bakom satsningen, men glassen kommer från Sänkdalens Glass med ekologisk glass med mjölk och grädde ”från en ko nära dig”.

En kula glass kostar dock 38 kr, men för en tia mer får du faktiskt två kulor vilket genast känns mer prisvärt! Och för ytterligare 10 kr kan du lassa på ännu en kula till!

Uteserveringen är, efter glassen, det bästa med en nybyggd pergola med klättrande murgröna, soffor och mjuka kuddar i pastelliga nyanser och gungor för lite skönt häng till glassätandet. En riktig succésatsning måste jag säga, och superkul att Seasalt tog chansen att öppna något nytt i denna lokal.

Glass finns det kanske redan gott om i hamnen, bpdr hos ÖlandsChoklad och Hasses Hamngrill. Men här finns lite nya, roliga smaker och en uteservering som är minst lika kul! Du kan också äta american pancakes här med creme cheese och ett val av lönnsirap, sylt och annat, men det var kanske inte det mest prisvärda här för det man får, men hit kommer jag definitivt tillbaka för glassen istället!

Vilken glassmak blir din favorit?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.