Smak av Öland

Evas Kroppkakor – en av öns godaste kroppkakor!

Kroppkakor är Ölands nationalrätt och ett besök på Öland är inte komplett utan minst en portion kroppkakor. En av öns godaste hittar du helt klart på Evas Kroppkakor!

Strax norr om Köpingsvik, i Salomontorp, ligger Evas Kroppkakor. En kroppkaksbod som sedan 2005 serverat kroppkakor på plats och för avhämtning. Evas är ett ställe som vi alltid kommer tillbaka till, och det är roligt att följa deras utveckling! Från att ha varit en mindre kroppkaksbod med få sittplatser, till att ha byggt ut, ha en mysig uteservering i trädgården och även ha öppnat upp en filial nere i hamnen i Kalmar.

Men en sak har inte förändrats, och det är kvaliteten på kroppkakorna! De har hela tiden hållit hög kvalitet, och jag har aldrig blivit besviken. Handgjorda kroppkakor, ibland säljs 3000 om dagen (under Skördefesten), men de har även ett eget rökeri där de röker egen fisk.

De klassiska tillbehören grädde och lingonsylt serveras till de kladdiga men goda potatisbollarna, men självklart finns även smör för den som önskar det. Och visst blev jag lite extra glad när jag fick reda på att jag kan få tag i Evas Kroppkakor även uppe i Stockholm, på en Hemköp!

Så oavsett om du har vägarna förbi Borgholm/Köpingsvik eller inte, se till att svänga förbi Evas för en portion av Ölands gula guld!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.