Kaffetuppen - Kafé i Köpingsvik på Öland
Smak av Öland,  Smultronställen

Fika bland tuppar och höns hos Kaffetuppen

Kliv ut i den lummiga trädgården på Kolstad Kyrkgata för en retrofika bland tuppar och höns hos Kaffetuppen i Köpingsvik.

Så fort du kliver in i kaféet förs du tillbaka i tiden. Här står de gamla bröd-, kakao och kexburkarna uppradade på hyllorna, de omaka porslinskopparna hänger på väggen, retromöblerna är målade i regnbågens alla färger och överallt sitter det gamla, charmiga plåtskyltar uppsatta.

Så fort du kliver in i kaféet förs du tillbaka i tiden.

Välj och vraka bland hembakat fika och vandra vidare ut i den stora trädgården och slå dig ner i lusthuset eller i någon av de andra trädgårdsmöblerna. Här är det mysigt, trevligt och lugnt på samma gång, och medan du fikar har du sällskap av gårdens alla tuppar och höns som fritt och orädda går runt bland borden. Väldigt gemytligt, för att använda ytterligare ett superlativ.

Kaffetuppen har självklart fått sitt namn av sina bevingade inneboende.

Kaffetuppen, som självklart fått sitt namn av sina bevingade inneboende, ägs och drivs av familjen Staf som bakar all fika på plats. Hela kaféet är som sagt i retrostil, och jag älskar det!

Här finns även en lekstuga där barnen kan hänga medan de vuxna fikar i lugn och ro. Och trots de fria hönsen och tupparna så kan du även ta med dig din hund hit, vilket kan vara bra att känna till.

Här finns 30 parkeringsplatser för bil på gräsplan bakom kaféet, och även en cykelparkering. Kaffetuppen har öppet lördagar och söndagar kl. 13-17 under juli, augusti och september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.