Smak av Öland,  Smultronställen

Hemgjord glass på Ölandsglass

Mitt i Borgholm ligger Ölandsglass där du kan välja och vraka mellan alla deras hemgjorda glassmaker.

Än är inte semestern slut (eller?), och än finns det många soliga dagar då en kula glass eller två passar sig utmärkt! Har du vägarna förbi Borgholm har du chansen att smaka på Ölandsglass som tillverkat glass på plats sedan 1987.

Här används inget annat än naturliga råvaror, inga tillsatser, smakämnen eller konserveringsmedel här inte! På Ölandsglass kan du räkna med att det är söta, öländska jordgubbar i jordgubbsglassen och egenkokad flädersaft i flädersorbeten.

En kula jordgubbssorbet på gång!

All glass tillverkas för hand på plats och idag kan du välja mellan sorbet, svensk glass, italiensk glass samt mjukglass, samt några glassmaker de faktiskt inte tillverkar på plats. Men en sisådär 30+ olika smaker har du att välja mellan. Allt från champagnesorbet och kaneläpple till turkisk peppar och passion. Våra personliga favoriter är jordgubbssorbeten och lyxchokladglassen!

Till vänster: En specialare, mjukglass med chokladsås och nötkross.
Till höger: En kula jordgubbssorbet och en kula mormors (rabarber/jordgubb)

Så ett tips från mig till dig nästa gång solen skiner på dig i Borgholm: kliv in hos Ölandsglass och välj dina favoriter (eller varför inte testa något nytt?) och slå dig ner på deras uteservering i trädgården, eller varför inte gå ner till hamnen och titta ut över vattnet!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.