Mitt Ölands Julkalender – 6 december

Kronhjorten Gert har kommit ner till den västra kusten och nått fram Mörbylånga. Han tar en sväng längs med huvudgatan och stannar plötsligt till. Var det något rött han såg där inne genom fönstret? Han kastar sig in genom dörren. Är det tomten som sitter där inne?

Men det visar sig vara en man i en röd t-shirt, och Gert känner än en gång besvikelsen skölja över honom. Men vart är det han hamnat? Och varför doftar det så gott av mat? Och är det kanske doften av nyfriterade pommes frites han känner?

Det visar sig att Gert har hamnat på burgarrestaurangen Lilla Bistron, och han tänker att han lika gärna kan unna sig en hamburgare, när han ändå tagit sig hit. Men, självklart en vegetarisk!

Lilla Bistron, Mörbylånga

På Lilla Bistron i Mörbylånga, som tidigare låg i Stenåsa under namnet Stenhusa Krog, vänder brödern Halldén burgare döpta efter olika fåglar. Njut av en Kungsörn eller Guldtrast, öns bästa burgare om du frågar mig! Precis lagom flottiga och du får dessutom pommes frites till, och köp till en dipp för guds skull.

Lokalen är inte den största och det är ett väldigt populärt ställe, så var förberedd på det. Måste säga att jag föredrog de förra lokalerna med utsikt över fälten mitt längs fågelvägen, med valet att sitta ute i trädgården. Men burgarna är lika goda för det!