Mitt Ölands Julkalender – 16 december

Kronhjorten Gert vandra ner längs med huvudgatan i Borgholm, efter att tro sig ha sett en av tomtens renar längre ner på gatan. Han närmade sig, och när han kom fram kände han sig lite dum. Det var ju inte alls en av tomtens renar, det var ju julbocken på Borgholms Stora torg som stod där. Men, han var ju ändå rätt fin, tänkte Gert, men kände inte att han hade mer tid att stanna. Han var tvungen att fortsätta sin resa norrut. Dagarna fram till jul började bli färre och han visste inte vart, eller när, han skulle lyckas hitta tomten..

Gert började röra sig norrut och blev lite sugen på att stanna för kroppkakor hos Evas Kroppkakor utanför Köpingsvik, några av öns bästa kroppkakor, men kände att han fick göra det en annan gång.. Han fortsatte norrut förbi Vannborga, där han sommartid brukade njuta av att vandra förbi solrosfältet i Nedra Vannborga, och även vingården och bränneriet Wannborga (som för övrigt har en kronhjort som logga, tänkte Gert stolt!). Till slut nådde han Alböke, där han såg kamelerna vandra omkring ute på Alvaret på Kamelranchen, och kände att han ville stanna för att säga hej!

Kamelranchen

För alla som sett de tidigare säsongerna av Bonde Söker Fru, så vet de att det är Ölandsbonden Bengt Erlingsson som startade denna kamelranch 1991, som idag är Nordens största. Ranchen drivs idag även av Bengts dotter Signe och här finns idag även lamor och andra söta djur.

Här får du gå in bland kamelerna och klappa dem, snacka lite med dem och till och med rida på en om du vill! Jag som länge velat testa fick uppfylla mina barndomsdrömmar när jag för några somrar sen äntligen fick hoppa upp på kamelen Roxys rygg för ett varv runt ranchen! Alltså ett lika uppskattat besök av stor som liten!