Mitt Ölands Julkalender – 15 december

Kronhjorten Gert hann med tre kanelbullar på Mormors innan han kände sig nöjd och vandrade vidare. Men först stannade han till vid vattnet, tittade ut över sundet och tog in hur vackert det var här! Och lugnet som sjönk över honom. Även om det var lite kyligt ute och det var lite isigt ute på vattnet, så var det vackert på Öland, oavsett årstid.

Men, han hade ingen tid att spilla och satte fart norrut igen. Han tog sig förbi Rälla igen och fortsatte förbi Halltorps Gästgiveri och Halltorps Deli, samt Ekerum Resort där de delvis spelade in Den ofrivillige golfaren! Till slut nådde han Borgholm där han svängde av längs med huvudgatan, och långt där framme tyckte han att han såg en ren. Kanske var tomten här ändå??

Borgholm

Borgholm är öns andra större stad, efter Färjestaden, och här kryllar det av mysiga restauranger, butiker, hotell och vackra vyer över havet och Borgholms Slott.

Borgholm är den mysiga lilla staden som sjuder av liv på somrarna, med folk överallt, men som blir lite lugnare (och kanske skönare?) på vintern. Men trots vintern finns här fortfarande många restauranger som har öppet, bland annat Lundgrens Garage som serverar goda, slow-cooked kötträtter i, ja, ett gammalt garage! Här ligger även det gastronomiska hotellet Hotell Borgholm som tidigare hade en michelinstjärna. Här är menyn inspirerad av Öland och dess råvaror och man kan till och med känna det öländska landskapet i restaurangens inredning. En drink kan också avnjutas framför brasan i baren!

Här finns även mysiga restauranger som Hantverket i Borgholm, som har ALLT, mysiga caféer som Våran Bakgård och crêpes på innergården hos Creperie & Logi.