Mitt Ölands Julkalender – 13 december

Utvilad efter en stunds vila vid Lerkaka kvarnrad fortsätter kronhjorten Gert sin vandring norrut. När han når Långlöts kyrka bestämmer han sig dock för att ge upp sin jakt på jultomten på östra sidan, och beger sig än en gång västerut igen. Han passerar Ölands Museum Himmelsberga och tänker att här finns många vrår och hus att leta efter tomten i. Dessutom är det väldigt trevligt och mysigt här, så det blir till att stanna här en stund!

Ölands Museum Himmelsberga

Det är så mysigt att vandra runt på Ölands Museum, oavsett årstid! Alla olika lador, hus och hyttor man kan gå in i här, och ta ett steg tillbaka i tiden. Ett besök som hela familjen uppskattar, helt klart.

På ena sidan är det som ett historiskt museum, medan det på andra sidan finns konstutställningar som kanske är lite mer nytänkande istället. Ta dig något att äta eller fika på Kaffestugan innan du tar dig bort över fältet, passerar väderkvarnen, där du kan hälsa på grisarna.

På vintern anordnas här en otroligt mysig, och väldigt populär, julmarknad där utställarna står uppradade i konstgalleriet men även i ladorna där de byggt upp riktigt mysiga montrar.