Mitt Ölands Julkalender – 8 december

I Nunnedalen vandra kronhjorten Gert runt i sina egna tankar. Han försöker lägga upp en plan för hur han ska hitta tomten. Det börjar ju snart dra ihop sig med tid inför jul, redan en vecka av december har gått, en tredjedel av juletiden har passerat och det är bara 16 dagar kvar till jul. Han måste sätta fart!

Gert tar sig upp för grottbranten igen, upp på stora vägen, och sätter fart norrut. Han kommer fram till Vickleby och tänker att han kan stanna till på Capellagården en stund. Kanske har de sett skymten av jultomten?

Capellagården i Vickleby

I Vickleby ligger mysiga trädgårdsoasen Capellagården, där du kan vandra runt och kika bland alla odlingar, men även utställningar av de studenter som studerar här, allt från keramik och konst till trädgård och möbler.

På somrarna kan du slå dig ner på caféet, antingen ute under de stora träden eller i de mysiga växthusen. Och i deras egna butik kan du köpa med dig hem både teer, kryddor, odlingstillbehör, kokböcker och en massa annat gott!

Capellagården är dessutom ett självklart stopp under Skördefesten, då all belysning och eldar här och var gör det otroligt mysigt! Då serverar de dessutom varm äppel- och päronmust, som är otroligt god!