Mitt Ölands Julkalender – 7 december

Kronhjorten Gert torkar sig runt munnen, mätt och belåten efter sin hamburgare, men lite deppig efter ännu ett misslyckande i att hitta tomten. Men han var fast besluten om att inte ge upp, tackade bröderna Halldén på Lilla Bistron för sig och gav sig av vidare, norrut.

Han tog sig upp på stora vägen igen och stannade plötsligt till vid en skylt. ”Nunnedalen” stod det där och Gert undrade vart han hade hamnat. Då skymtade han något vitt fluffigt i backen ner. Kunde det vara toppen av tomtens luva? Så han skyndade sig över kullen och ner mot Nunnedalen, men såg att det bara var lite päls från en hund eller så som gått förbi som fastnat i en gren som vajade i vinden. Han sänkte huvudet och tog sig en promenad i den mysiga dalen. ”- Jag lovar att jag kommer hitta tomten en vacker dag!”, sa Gert högt för sig själv när han gick där.

Nunnedalen

I mysiga Nunnedalen kan du vandra omkring bland alla vackra blåsippor (på våren) eller i den öländska djungeln på sommaren när all växtlighet täcker över allt som en grön vägg. Det är något extra mysigt och lugnt här, där du kan vandra runt i dina egna tankar.

Du möts först av grottbranten som leder ner förbi Lejonkungenklippan, sedan når du Paradisstigen där du kan vandra runt, sommartid bland all murgröna, eller slå dig ner en stund i det lilla kapellet. Här och var gömmer det sig små troll av stenar som kan vara spännande att leta efter.