Mitt Ölands Julkalender – 24 december

Julaftonsnatten var här och kronhjorten Gert hade äntligen hittat jultomten och skulle få uppfylla sin dröm om att få dra tomtens släde och lämna av alla julklapparna. Renarna, Gert och jultomten gjorde sig redo. Tomtenissarna packade det sista i släden och sen gav de sig av.

De tog vägen genom Trollskogen där de tankade lite magi innan de gav sig ut på sin resa jorden runt. Det var intensivt, det var tufft men det var amazeballs, tyckte Gert!

Renarna och jultomten hade varit så snälla mot honom och guidat honom längs vägen och trots att Gert varit uppe och jobbat hela natten, var han knappt ens trött när jultomten släppte av honom i Ottenby tidigt på julaftonsmorgonen.

”- Tack snälla jultomten för att jag fick följa med, det har varit en dröm, verkligen!”, sa Gert överlycklig.

”- Det är du som ska ha tack, Gert”, svarade jultomten. ”- Utan dig hade det blivit mycket tuffarna för renarna, så vi uppskattar verkligen hjälpen och du är mer än välkommen att hjälpa till även nästa år. Och du är när som helst välkommen att hälsa på oss på norra delen av ön!”, fortsatte jultomten och sträckte sig efter det sista paketet han hade i sin säck.

”- Här får du din julklapp”, sa han och räckte paketet till Gert innan han ropade åt renarna och de försvann bort i horisonten.

”- Så här lycklig tror jag aldrig att jag har varit”, sa Gert högt för sig själv, tog paketet och vandrade tillbaka till sina vänner på Alvaret i Ottenby. I paketet låg hans alldeles egna namnskylt och sele inför nästa års julaftonsnatt, han kunde inte förstå att han var en av jultomtens renar, eller ja, kronhjort! I paketet låg även en snöglob där motivet inne i globen var jultomten på sin släde, med sina renar, och, nej men, Gert!

God jul, från kronhjorten Gert och alla hans vänner på Öland!

Trollskogen

Längst uppe på norra Öland ligger den magiska Trollskogen, naturreservatet där du kan vandra, titta på båtvrak, magiska tallgrenar och mycket mer. En naturupplevelse för hela familjen, där du kan starta inne på Naturum och sedan välja den stig som passar er bäst.

Stenstränder, fantastisk natur och en dag ute i det fria. Här kan du faktiskt även vandra ut längst ut på udden för att kika bort över Långe Erik på andra sidan viken.

Kanske avslutar du turen här, med en liten tur på Ölands gamla järnväg?