Mitt Ölands Julkalender – 21 december

Mjölken var inköpt och kronhjorten Gert gav sig av mot Böda Sand i hopp om att träffa på jultomten där. Han vandrade förbi Kaffestugan när han tog sig genom Böda, men stannade inte för en fika idag. Han var ju fortfarande mätt efter kroppkakorna!

Han vandrade vidare tills det var dags att svänga av till höger för att sig ner mot kusten och Böda Sand. Vandrade förbi välkomstskylten, bommarna vid receptionen, förbi Böda Beach Club och ut på stranden. Han blickade ut över den 2 mil långa sandstranden, med den ljusa, fina sanden. Det var en en badgäst så långt ögat kunde nå. Men inte var det något konstigt, det var ju den 21 december och även om solen sken från en klar himmel var det inget strandhängsväder direkt. Om du inte råkar vara kallbadare, det vill säga! Ute på havet blåste det vågor och det var kyligt i luften, men Gert kunde ändå känna värmen från sommardagarna då solen lyste över badgästerna, After Beachen var i full gång och folk tjoade och var glada.

Men, det han egentligen letade efter var ju jultomten, han skulle ju hit, det hade ju Roxy sagt! Men han såg honom ingenstans.. Nåväl, när jag ändå är här kan jag passa på att ta mig en sväng på området, det är ju ändå Sveriges största camping!

Böda Sand

Ja, Böda Sand är inte bara Ölands största camping, utan Sveriges största camping! Hit kommer tusentals människor varje år för att fira semester, men här finns så klart även ”långliggarna” som är här hela säsongen.

Det är ett stort område och det finns definitivt något för alla här. Ta dig en fika på Bageriet, sjung loss på After Beachen på Böda Beach Club, ät all världens mat (nästan), spela minigolf, bada i vattenlandet, spela golf, lek med Bödde, sporta och massor mer, listan tar inte ens slut där.

Du hör ju – någonting för alla, stor som liten!