Mitt Ölands Julkalender – 10 december

Trots att kronhjorten Gert besökte så pass många ställen i Färjestaden, så lyckades han varken hitta jultomten, eller någon som sett honom.. Men han vägrade tappa hoppet med två veckor kvar till julafton. Han var fylld med ny energi efter mycket gott i Färjestaden, och började vandra tvärs över ön i riktning mot Gårdby. Där går ju fågelvägen söderut, kanske hade de sett jultomten flyga förbi?

Han går förbi Fröken Frankenstein med sin chokladpraliner tills han kommer till Gårdby Kafé & Lanthandel där han tänker att han ska stanna till en stund.

Gårdby Kafé & Lanthandel

På öns östra sida ligger Gårdby Kafé & Lanthandel, som i år funnits här i 100 år! Det är kanske inte en traditionell lanthandel längre, utan ett café med delikatesser av olika slag att smaska på.

Inne i butiken är det otroligt mysigt, och den gamla lanthandelskänslan är givetvis kvar med alla gamla bänkar, kassamaskinen och glasburkar med karameller. Det går inte annat än att trivas här.

I kafédisken finns ett överflöd av fika av alla dess slag, som du sedan kan avnjuta inne på caféet eller ute i den mysiga trädgården. Där finns även olika hus där du kan shoppa med dig både kläder och inredning.